HTML

Likebox

BNVStílus blog

BNV. Magyarország múltja, jelene és jövője. Előbb a Városligetben, majd egy 33 hektáros területen, ami a Hungexpo nevet viseli. S ahogy a régmúltban is mindig újat mutatott az iránta érdeklődőknek, úgy a jelenben is divatot teremtet. Szó szerint, hiszen felkarolta a bimbózó hazai ruhatervezést és megfűszerezve némi "otthonöltöztetéssel" valami egészen egyedi stílus megalkotásába fogott. Ez a blog ajtó a trendteremtés kulisszái mögé.

2012.07.18. 15:19 Körtvély Adrienne

Üzlet a gondolat sebességével, avagy az e-commerce sztráda

E-COMMERCE. Próbálom nem elveszteni az olvasót már a címmel… Az elektronikus kereskedelem izgalmas világa. Ez a mai penzum, ezt kell (és fogjuk!) szeretni! Mi alkotók és Ti befogadók, mindkét oldal.

Az én látószögem tervezőként – g azaz nem kereskedőként – nyílt erre a kereskedelmi formára pár éve, amikor volt szerencsém először Japánban kiállítani és a kollekcióm mellett üzleti jövőt is tervezni. Nagy szó ez és nagy lépés, az álomvilágból egy működő ajtó elérhető kilincsén benyitni a tervezés és boldogulás világba! Az e-commerce a XXI. század szülötte, válasz és megoldás!

Mire? Egy olcsóbb kereskedelmi formára!

Ahol a termékek alkotóit nem terhelik a hagyományos kereskedelemben megkívánt költségek, sőt a költségeik ütemezése jobban követi a realizált eladásokat.

Egy hagyományos üzletnek van vételára, havi bérleti díja, közüzemi költsége, az alkalmazottaknak havi bére és járulékai. Ez utóbbiak minden hónap elején beütnek, akár eladtál valamit, akár nem, függetlenül attól, hogy uborka vagy szezon van. Egy üzletben egyszerre, egy időpontban nagyobb mennyiségű terméket kell tartani és jó pár hónapot várni a megtérüléssel.

Költségei természetesen az e-commerce-nek is vannak! De vagy üdítően nincs havi bérleti díj, vagy egy-egy tárhely bérleti díja meg sem közelíti – század vagy ezred része – a hagyományos boltnak. Ez más számlákra is igaz. Azt bárki tudja, hogy a havi internet csatlakozási díja nem összemérhető a gázdíjjal. És az elektronikus kereskedelemben a gyártás is lehet akár egyidejű a megrendeléssel, azaz csak pár nap a befektetés megtérülése.

freeimage-5216534_s.jpg

Az előnyök a vevői oldalról is tükröződnek! Bármilyen vásárló megfizeti a termékre eső minden költséget, ez tiszta sor. De ahogy láttuk, nem mindegy mennyi az annyi! Ha a termék ára a gyártónál mondjuk 100 peták, akkor logikusan arra kell törekedni, hogy a vevői oldalon lehetőleg ne 200 peták legyen! És bármilyen hihetetlen, nem az a kereskedő jár jobban aki 200 petákért adja el ugyanazt egy a boltban, mint aki 150 petákért kínálja a portékát a neten! Mert bizony 200 petákon a kereslet csak havi 2 db lesz, míg 150-en havi 6 db, még pesszimista tervezéssel is. Egyszerű fejszámolással ellenőrizhető a képlet! Igen, alacsonyabb áron fokozódik a kereslet, így van ez. Ha jobban akarom érzékeltetni, akkor nem mindegy, hogy egy zakó 20 000 Ft, vagy 15 000 Ft…

De más előnyök is vannak! Nem kell utazni – benzin, parkolóhely stb. –, a csomag házhoz jön – bár itt is van benzin és parkolóhely, de kisebb összeg jut egy-egy tételre! Otthon próbálhatsz, mindent mindennel. A régit az újjal, minden cipővel, leülhetsz, fejen állhatsz. Mert a netboltok visszavásárlási garanciával működnek – legnagyobbrészt – így akár több méretet is rendelhetsz, ha nem vagy biztos a dolgodban. A netes vásárlás időfüggetlen. A net 24 órán át működik. Japánban például a vásárlások száma éjjel 11 és hajnali 2 óra között a legnagyobb! Igen, az ágyból vásárolnak nagy szenvedéllyel!

Időnyerés, térnyerés, kényelem. Ezek kulcsszavak a sikerhez XXI. században! Magyarországon az első tervezői netbolt, az OURSTYLE BOUTIQUE tavaly kiállítója volt a BNV-nek. Bárhol a világon megállja a helyét a kis virtuális üzlet, a vevőkommunikációjuk szintén kiváló. Ha a világ vezető webüzletére vagy kíváncsi a www.netaporter.com a mérvadó.

Az e-commerce világa az idén kiemelt témája lesz a BNV-nek, előadások, személyes tanácsadások segítik majd eligazodni a vevőket és meggyőzni gyártókat az új kereskedelmi forma hasznosságáról! És mi az, ami még tetszik nekünk? Minden ami POPUP STORE! A következő posztban…

Szólj hozzá!

Címkék: e-commerce


A bejegyzés trackback címe:

https://bnvstilus.blog.hu/api/trackback/id/tr124664462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása