HTML

Likebox

BNVStílus blog

BNV. Magyarország múltja, jelene és jövője. Előbb a Városligetben, majd egy 33 hektáros területen, ami a Hungexpo nevet viseli. S ahogy a régmúltban is mindig újat mutatott az iránta érdeklődőknek, úgy a jelenben is divatot teremtet. Szó szerint, hiszen felkarolta a bimbózó hazai ruhatervezést és megfűszerezve némi "otthonöltöztetéssel" valami egészen egyedi stílus megalkotásába fogott. Ez a blog ajtó a trendteremtés kulisszái mögé.

2012.06.18. 11:00 Körtvély Adrienne

Divatimádat + rajzszerelem

Hagyományteremtő céllal idén először rendezte meg a divatrajz.hu fiatal alkotókat tömörítő portál „Az év divatrajzolója / Az év divatillusztrátora” versenyt, amelynek témájaként egy fiatal magyar márka, a Zoe Phobic ruhái szolgáltak alapul. A márka mögött egy tehetséges tervező, Szimon Ágnes Nóra tevékenykedik igen nagy sikerrel, akinek évekkel ezelőtt az első szárnybontogatásai épp a divatrajz.hu felületén zajlottak, így nem volt kérdéses, az első verseny témája az általa megálmodott ruhák lesznek.

A verseny célja – a divatrajz és divatillusztráció népszerűsítése mellett – a közönség, a divatszerkesztők, és úgy mindenestül a divatszakma figyelmének ráirányítása arra, hogy Magyarországon sok tehetséges rajzoló van, akik megérdemlik, hogy láthatóvá váljanak a divatmagazinok, divatmárkák nyomtatott és elektronikus (reklám)anyagain keresztül.

Elvárás volt, hogy a beküldött divatrajzok/divatillusztrációk esztétikailag magas színvonalú, érthető és átgondolt rajzok legyenek, a beküldött munkák minősége ennek ellenére széles skálán mozgott. A héttagú zsűrinek – Parádi Gabriella (a zsűri elnöke, divatillusztrátor, jelmeztervező), Joó Beatrix (divattervező, Sentiments), Körtvély Adrienne (divattervező, Ilinx), Rose Gáborné (Budapesti Divatiskola), Dr. Csaba Anna-Mária (DivatMarketing főszerkesztő), Szimon Ágnes Nóra (divattervező, Zoe Phobic) és Molnár Csikós Hajnalka (divatrajz.hu főszerkesztő) – mégis sikerült kiválasztania a legjobbak közül is a legjobbakat.

Az elbírálási szempontok alapján, amelyek a divatrajz/divatillusztráció minőségét, a kreativitást és innovatív látásmódot, valamint az erőteljes egyéni kézjegy meglétét helyezték előtérbe, a következő döntés született:

Karácsonyi Krisztina – 1. helyezett, Az év divatrajzolója!
rajz-karacsonyi.k-01.jpg

rajz-karacsonyi.k-02.jpg

rajz-karacsonyi.k-03.jpg

Kupi Johanna – 2. helyezett
Bencze Rita – 3. helyezett
Nem lett dobogós, de kiemelkedően szép rajzokat küldött be Lévai Judit és Rúzsa Nikoletta.

A divatillusztráció kategóriánál a zsűrinek nehezebb dolga volt, de végül az összesített eredmények alapján a következő eredmény született:

Sápi Bea – 1. helyezett, Az év divatillusztrátora!
illu-sapi.b-01.jpg

illu-sapi.b-02.jpg

illu-sapi.b-03.jpg

illu-sapi.b-04.jpg

Süli Andrea – 2. helyezett
Gärtner Dóra – 3. helyezett
Nem lett dobogós, de említésre méltó illusztrációkat küldött be Bagi Eszter Borbála és Nagy-Berecz Balázs.

További képek megtekinthetők itt:
http://divatrajz.hu/site/palyazatok/973-a-divatrajz-hu-palyazat-legjobbjai

Szólj hozzá!

Címkék: divatrajz divatillusztráció


A bejegyzés trackback címe:

https://bnvstilus.blog.hu/api/trackback/id/tr714590496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása