HTML

Likebox

BNVStílus blog

BNV. Magyarország múltja, jelene és jövője. Előbb a Városligetben, majd egy 33 hektáros területen, ami a Hungexpo nevet viseli. S ahogy a régmúltban is mindig újat mutatott az iránta érdeklődőknek, úgy a jelenben is divatot teremtet. Szó szerint, hiszen felkarolta a bimbózó hazai ruhatervezést és megfűszerezve némi "otthonöltöztetéssel" valami egészen egyedi stílus megalkotásába fogott. Ez a blog ajtó a trendteremtés kulisszái mögé.

2011.09.28. 15:05 BNVDivat

Szabó Gergely - Interjú a Divatkreátor legjobbjával

 

A többiek húztak témát, neked könnyebb: ha választanod kellene, melyik BNV-s tematika áll hozzád a legközelebb?
Legkedvesebb feladatom lett volna a „Nagyvilág” téma, azon belül a távol-keleti öltözködés. Nagyon szeretem, ahogy például a japánok a mai napig ihletet merítenek a hagyományaikból az öltözködésben is. 

Mesélj, miért?
Mindig érdekelt a japán viselet, számtalan alkalommal felhasználtam a kimonót férfi öltözéktől kezdve női kiskabátig. Készítettem hagyományos kimonó szabásvonallal hétköznapi viseletet, de a Divatkreátor döntőjére női kabátkát varrtam, természetesen széles övvel, „kimonós” gallérral.

Mi a legfőbb inspirációs forrás ebben az irányban?
Elsősorban a japán öltözködési hagyományok tisztelete. A kimonó tervezése és készítése számomra kimeríthetetlenül gazdag ötlettár, mert számtalan lehetőség nyílik benne akár a szabásvonalban, akár a díszítésben.

Hogy fogadtad a hírt a BNV divattal kapcsolatos kezdeményezéseiről? 
Úgy 20-30 évvel ezelőtt (szüleim, ismerőseim elmondásából tudom), nagy jelentősége volt – különösen – az őszi BNV-nek, hisz az volt a fogyasztási javak vására. Elsősorban a hazai de külföldi kiállítók is hatalmas energiával készültek rá, rangos eseménynek számított, és vidékről is százezrek utaztak fel az eseményre.
Nagyon örülök, hogy újból megmozdult a magyar divatvilág az irányban, hogy népszerűsítsük a hazai fiatal tervezőket, bemutatkozási lehetőséghez juttatva őket. 

Mi a helyzet a távolabbi tervekkel?
Egy ismert, jó nevű hazai divatcéghez szeretnék tervezőként bekerülni, bizonyítani rátermettségemet, megvalósítani saját álmaimat úgy, hogy közben képes vagyok alkalmazkodni a divatcég stílusához is. Tervem, vágyam és álmom az utazás. Ismerkedve idegen kultúrákkal, ez az, ami folyamatosan inspirál.

És mivel foglalatoskodsz most?

Korábbi felkéréseimnek teszek eleget: egy esküvő megrendeléseit igyekszem teljesíteni, ami négy ruhából áll, kiegészítőkkel, és az általam készített ékszerekkel. Ezt követően színházi jelmezekre kaptam megrendelést, melyre már nagy erővel dolgozom.
 
Nagyon izgalmasan hangzik :) Azért nyugtass meg minket: ugye találkozunk a BNV-n?
A BNV-n való bemutatkozás egy újabb, szélesebb körű ismertségre adhat lehetőséget. Jelen lenni tervezőként nagy megtiszteltetés, melyet örömmel és szívesen vállalok.

Mi pedig nagy örömmel látunk vendégül. Gergely, ezúton is hadd gratuláljunk még egyszer, és köszönjük!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://bnvstilus.blog.hu/api/trackback/id/tr203262771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása