HTML

Likebox

BNVStílus blog

BNV. Magyarország múltja, jelene és jövője. Előbb a Városligetben, majd egy 33 hektáros területen, ami a Hungexpo nevet viseli. S ahogy a régmúltban is mindig újat mutatott az iránta érdeklődőknek, úgy a jelenben is divatot teremtet. Szó szerint, hiszen felkarolta a bimbózó hazai ruhatervezést és megfűszerezve némi "otthonöltöztetéssel" valami egészen egyedi stílus megalkotásába fogott. Ez a blog ajtó a trendteremtés kulisszái mögé.

2011.09.02. 17:51 BNVDivat

Gyöngyösi Reni - A divat mindig is szerelem volt

Mostani interjúalanyunk a Divatkreátor 2011-es showjának a döntőse, ezért amíg a többiek a BNV ihletésű ruhákon dolgoztak, ő egész más feladatot kapott. Most lehetőségünk volt megkérdezni a terveit, és eljátszani a gondolattal: mit alkotott volna, ha lehetőség adódik rá?

A többieknek vaksorsolás juttatta a témát, tegyük fel, hogy te viszont választhatnál. Melyik számodra a legvonzóbb a felkínáltak közül?
Egyszerű a kérdés: a Hungarikum.

Elárulod miért?
Kedves számomra ez a téma. Már évek óta foglalkoztat a magyar népviselet motívum és formavilága. A diplomamunkám is ezen az elven alapul. Izgalmas és kimerítethetetlen téma! :)

Milyen irányból inspirálódtál volna?
Személyes kedvenceim az előforduló erőteljes sziluettek. A segítségükkel hangsúlyoznám, talán el is túloznám a nőiességet.

Kíváncsiak vagyunk, mit gondolsz a BNV kezdeményezéséről a magyarországi divat porondján?
Nyilvánvalóan egy nagyszerű lehetőség mindannyiunk számára. A munkáinkat/magunkat nem árt minél több "fórumon" prezentálni, és minden újabb szponzor, vagy elkötelezett cég csak jót tehet.
Segítséget ugyanis sehonnan sem kapunk, az infrastruktúra, a háttér hiánya pedig sokat nehezít a helyzetünkön. Jelentősen drágítja ugyanis a gyártást, hogy a rendszerváltás után az olcsó kínai munkaerő miatt szinte teljesen lenullázódott a textilipar. Hiányos az oktatás is, mely hiába tanít meg magas szinten öltözéket tervezni, menedzsmentkompetenciákat egyáltalán nem ad a frissen végzettek kezébe.

Mik a személyes távolabbi tervek?

Nem vagyok az a típusú ember aki évekkel előre tud gondolkodni, és azt hiszem nem is akarok. Ami biztos, hogy számomra ez a szakma szerelem és mindig is ez foglalkoztatott igazán, és nagy valószínűséggel a későbbiekben is hasonlóképpen fogok érezni.

És az utolsó kérdés: min dolgozol most?

Jelenleg Katti Zoób divattervező asszisztenseként dolgozom, ami remek lehetőség számomra. Nagy előrelépés bepillantást nyerni egy olyan cég működésébe, ami töretlenül jelen van évtizedek óta. Rengeteg új dolgot tanulhatok - azt gondolom, hogy ennél jobb helyre nem is kerülhettem volna.


Reni, köszönjük! Találkozunk a BNV-n?
Könnyen lehet. :)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://bnvstilus.blog.hu/api/trackback/id/tr93198171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása