HTML

Likebox

BNVStílus blog

BNV. Magyarország múltja, jelene és jövője. Előbb a Városligetben, majd egy 33 hektáros területen, ami a Hungexpo nevet viseli. S ahogy a régmúltban is mindig újat mutatott az iránta érdeklődőknek, úgy a jelenben is divatot teremtet. Szó szerint, hiszen felkarolta a bimbózó hazai ruhatervezést és megfűszerezve némi "otthonöltöztetéssel" valami egészen egyedi stílus megalkotásába fogott. Ez a blog ajtó a trendteremtés kulisszái mögé.

2011.08.12. 14:54 BNVDivat

Mit jelent a BNV ihletés?

Most, hogy már hat divatkreátor speciális BNV ihletésű ruhájával is megismerkedtünk nézzük meg, mi is inspirálta a fiatal tervezőket.

 

Elek Anita és Kocsis Anna a sport világát húzta, Fűri Zsanett a nők, míg Szabó Kitti a férfiak világát kapta tematikául, Barta Tamásnak a hungarikum volt a fő iránya, végül a nagyvilágból kellett inspirálódnia László Beának. Nagyon izgalmas látni, hogy ha két tervező ugyanazt a témát is kapta, milyen más szemlélettel állnak a feldolgozásához. A divatkreátor tervezői a BNV ihletésű ruhák létrehozásakor szinte egytől egyig a kulturális sokszínűségre alapoztak. A 21. századi nagyvilág inspirálta őket, és azon belül szinte bármi, ami szembejön. Egy vörös rúzs vagy egy luxusautó? Sok ember elmenne ezek mellet, mások pedig egész alkotásokat készítenek hatásukra.

A városi élet, a sokszínű kultúra és azok keveredése ad a fiatal divattervezőknek ihletet és inspirációt manapság. Az eddig bemutatott tervezők is ezekhez a forrásokhoz nyúltak, ami azért pozitív, mert ez az ihlet szinte sosem tud elszállni, a tárháza végtelen. A város nyüzsög, a világ pörög, és a kultúrák pezsegnek. A kreátoroknak már csak azt kell szem előtt tartaniuk, hogy a sok inspiráció ne okozzon káoszt és a sokszínűség egy koncepcióvá álljon össze. 

 

A bemutatott tervezők ruhái mind nagyon karakteres darabok, ezért viselésükkor figyelni kell arra, hogy ne halmozzuk el kiegészítőkkel a szettünket, hiszen az már ronthat megjelenésünkön és a tervezett ruhán is. Ezeket a darabokat önmagában kell hordani, ne vonjuk el más darabokkal a figyelmet a tervezett alkotásokról.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://bnvstilus.blog.hu/api/trackback/id/tr893148677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása