HTML

Likebox

BNVStílus blog

BNV. Magyarország múltja, jelene és jövője. Előbb a Városligetben, majd egy 33 hektáros területen, ami a Hungexpo nevet viseli. S ahogy a régmúltban is mindig újat mutatott az iránta érdeklődőknek, úgy a jelenben is divatot teremtet. Szó szerint, hiszen felkarolta a bimbózó hazai ruhatervezést és megfűszerezve némi "otthonöltöztetéssel" valami egészen egyedi stílus megalkotásába fogott. Ez a blog ajtó a trendteremtés kulisszái mögé.

2011.07.31. 19:42 BNVDivat

László Bea – Keze között az egész világ

 A sorozatunk következő divattervezője egy igazán sokszínű és vidám egyéniség, aki nagyon szigorú elvekkel rendelkezik saját terveivel és magával szemben is. A nagyvilág minden tájáról szeret inspirálódni, és ez most a BNV-nek tervezett ruhában meg is jelenik.

Mikor döbbentél rá, hogy egy divattervező veszett el benned?
Ez nem egy konkrét ponton történt, hanem inkább egy hosszú folyamat eredménye volt. De körülbelül 7 évvel ezelőtt tudatosult bennem, hogy divattervező szeretnék lenni, és hogy én erre születtem.

A BNV számára tervezett ruha megalkotása közben milyen gondolatok vezéreltek?
2012 a globalizáció és a kultúrák találkozásának az éve. Szerettem volna, ha a jelen kollekció karaktere a modern kor utazóját idézi, ami folyamatos mozgásban van a fejlődés irányába. A nagyvilág hagyományaiból merít, és halad a jövő felé.

Látom, elég erős filozófiai hátérrel álltál neki a tervezésnek. Hogyan testesültek meg ezek a gondolatok a ruhában?
Ez a ruha egy élő enciklopédia, amely mély tisztelettel van egyes világrészek élő hagyományai iránt, és kicsit sem gond a számára, ha őáltala találkozik a skót humorérzék a kínai kecsességgel vagy az afrikai dinamizmussal valahol Európában, vagy ha úgy tetszik Amerikában. A ruha kényelmes és excentrikus, tükörképe a kulturális sokszínűségnek.

Te is szeretsz a világ minden tájáról öltözködni?
Én elsősorban a hippi hangulatú ruhákat szeretem, amit egy kis glamourral ötvözök, ezáltal igazán egyedi ruhák születhetnek. De még ennél is fontosabbb, hogy a ruha, amit hordok legyen nőies, mégis kényelmes és laza.

Hogyan segítenél a fiatal divattervezőknek?
Sokkal több lehetőséget adnék a fiatal tervezőknek, hogy boltokban mutatkozhassanak kreációjukkal, valamint teret teremtenék az új ötletek kibontakozásának.

Bujdosó Bianka szerint: 

Nagyon fontos a mai divatiparban, hogy egy tervező minél jobban ismerje a világot és minél több dolgokból tudjon inspirálódni és ezáltal folyamatosan megújuljon. Bea esetében ez a képesség szemmel láthatóan meg van. Vigyázni kell azonban, hogy az inspirációk ne keveredjenek nagyon össze, főleg ne olyannyira, hogy egy kesze-kusza képet kapjon a külső szemlélő, azaz a vásárló. Bea számára ez lesz a jövőben a legnagyobb feladat, megtalálni az egyensúlyt az inspirációban és ezáltal a kreációkban. Úgy gondolom, jó úton van-e felé és hamarosan egy nagyon kiforrott kollekciót láthatunk majd tőle. 

Találkozunk legközelebb, amikor a soron következő ifjú divattervezőnk osztja meg velünk BNV ihletésű ruhakreációját!

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://bnvstilus.blog.hu/api/trackback/id/tr573114961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása