HTML

Likebox

BNVStílus blog

BNV. Magyarország múltja, jelene és jövője. Előbb a Városligetben, majd egy 33 hektáros területen, ami a Hungexpo nevet viseli. S ahogy a régmúltban is mindig újat mutatott az iránta érdeklődőknek, úgy a jelenben is divatot teremtet. Szó szerint, hiszen felkarolta a bimbózó hazai ruhatervezést és megfűszerezve némi "otthonöltöztetéssel" valami egészen egyedi stílus megalkotásába fogott. Ez a blog ajtó a trendteremtés kulisszái mögé.

2012.10.24. 11:18 Körtvély Adrienne

Berlin-Budapest

Budapest-Bécs divatviszonyát már egy bejegyzés erejéig feszegettük itt. A BNV negyedik napja különleges találkozást ígért. Kicsit Berlinbe költöztünk, vagy Berlin költözött a BNV-re? A két várost egy fiatal divattervező köti össze, az Ő alkotásai érkeztek szombat délután a BNV Divatszínpadára. Milyen Merő Péter PETERMERO márkanevű kollekciója? Elegáns, modern, hatásos, letisztult. Alkotója az a féle tervező, aki tudja, hogy nem egy ruhán kell kiélni az összes ötletünket, hogy az anyagminőség mindennek az alfája és omegája, valamint a modern és klasszikus  közös hangon is tud szólni! Merő Péter Berlinben él. Van-e szerencsésebb lehetőség a BNV retro főtémáját ennek fényében is megvilágítani?

BNV_PeterMero.jpg

Az idén volt szerencsém Berlinhez és két látószögből is ránézhettem Kelet-Nyugat megújult viszonyára. Az egyik, a berlini Dóm kupolája volt, ahonnan jól látszik a város szerkezete. A Brandenburgi kapu, amit megközelíteni a keleti oldalról csak 1 km-es távolságban lehetett, erre magam is emlékszem. És látszik a panelerdő is... ja, csak mára színes szalagként fut át a városon. Felújítás, megújulás kipipálva.

A másik látószög a nem is olyan régi időkre egy „DDR” kiállítás volt. Itt eredeti Globus (az magyar!) konzervek (is) sorakoztak, meg Trabant és NDK-s ruhák a KGST bemutatókról! Mindennek tükörképét megtalálnánk egy-egy korabeli magyar divatlapban is. Nosztalgia tehát van, de ez valahogy nem megkötő emlékezés, hanem „ez volt, ez is volt” hangulatú, a’la Berlin.

BNV_PeterMero3.jpg

Berlin izgalmas város. Változó és nyerő, valahogy ezt éreztem. De milyen a város egy ott élő fiatal szemével? Péter meglepő dolgokat árul el. Berlin Németország legolcsóbb városa, ezért vonzza a fiatalokat, a művészeket is. Egyébként sem a pénz számít az emberek megítélésében, a város toleráns, befogadó, tápláló. Ez a könnyedség a PETERMERO ruhákon is érződik. Szinte látom a NŐ-t, aki az Unter der Lindenen átlebeg az Opera felé, mondjuk a lila nagyestélyiben.

BNV_PeterMero2.jpg

A ruhákról beszélgetve egy nagyon fontos aspektus is felvetődik! A minőségi gyártás kérdése! Ezekhez a ruhákhoz varróművészek kellenek, akiket nagyítóval lehet csak felkutatni, nincs egy rendszer aki őket a designerek felé terelné! Növekedni viszont csak biztos gyártási háttérrel lehet, lehetne… És a PETERMERO márka nagyon is kész az üzleti továbblépésre, jelenleg három városban, Párizsban, Berlinben és itt, Budapesten is kifutóra került a kollekció!

Jövőre Velük... ugyanitt és a nagyvilágban!

Szólj hozzá!

Címkék: bnv Merő Péter


A bejegyzés trackback címe:

https://bnvstilus.blog.hu/api/trackback/id/tr364856289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása