HTML

Likebox

BNVStílus blog

BNV. Magyarország múltja, jelene és jövője. Előbb a Városligetben, majd egy 33 hektáros területen, ami a Hungexpo nevet viseli. S ahogy a régmúltban is mindig újat mutatott az iránta érdeklődőknek, úgy a jelenben is divatot teremtet. Szó szerint, hiszen felkarolta a bimbózó hazai ruhatervezést és megfűszerezve némi "otthonöltöztetéssel" valami egészen egyedi stílus megalkotásába fogott. Ez a blog ajtó a trendteremtés kulisszái mögé.

2012.07.13. 12:47 Körtvély Adrienne

A Budapest-Bécs távolság divatban mérve - 2. rész

Hogy mit tud Bécs, ami tetszik Nekünk?

Sok mindent és ezt nem valami elvágyódás mondatja Velem! Sőt! Egy közeli város, nem egy másik, nehezen tanulható kultúra, olyan élhető léptékkel, ami egyszerűen szimpatikus és könnyen eltanulható lenne… A sógorokra szokták mondani, hogy karót nyelt nyárspolgárok, rigorózus szabálykövetők. És mégis, az MQ kiállításai, az üzletek és a designrendezvények szakadatlan sora télen-nyáron új (régi új?) látószöget nyit a városra és embereire. Ha csak egy pozitív tulajdonságot kellene kiemelnem, az a nyugodt derű lenne és ez közös érzése a bécsieknek.

Nekünk, divatosoknak különösen sok minden tetszik még itt! Bécs alkalmat kínál Közép-Kelet-Európa tervezőinek a megmérettetésre. Pályázatok, alkalmi, de nagy hatókörű divatvásárok számtalan kapcsolódási lehetőséget teremtenek a továbblépésre.

És van még egy dolog, ami nagyon tetszik! Történt ugyanis, hogy Bécs város elhatározta, hogy finanszíroz egy divatiskolát… egy kastélyban és több ezer hektáros parkjában, így adva módot a kreatív fiatalok képzésére! Nem mindennapi körülmények! Az iskola szelleme könnyed, szabad, kísérletező és végtelenül professzionális.

A Hetzendorfer Modeschule a város színe elé rendesen az év végi bemutatóival lép. Hol a kastélykertben felállított sátorban, hol az MQ-ban, hol a Városháza dísztermében, nemzetközi minőségű divatporondon zajlanak az események. A Bécsi Divatiskola bemutatója Bécsben társasági esemény! Három-négy este ismétlik a programot egymás után és a teltház garantált! Ha májusban nem foglalnánk le a jegyeket – pedig több mint 10 éve visszatérő vendég a Budapesti Divatiskola divattúrázó csapata – bizony hoppon maradnánk, még állóhelyre se lennénk jók!

És az idén sem csalódtunk! A bemutató változatos formakísérletek és letisztult, piacérett kollekciók két végpontja között ívelt, egy perc unalom nélkül!

Becs1.jpg

Becs2.jpg

Becs3.jpg

Becs4.jpg

Becs5.jpg

Becs6.jpg

Becs7.jpg

Becs8.jpg

Becs9.jpg

Becs10.jpg

Becs11.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Budapesti Divatiskola Bécsi Divatiskola


A bejegyzés trackback címe:

https://bnvstilus.blog.hu/api/trackback/id/tr424652257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása