HTML

Likebox

BNVStílus blog

BNV. Magyarország múltja, jelene és jövője. Előbb a Városligetben, majd egy 33 hektáros területen, ami a Hungexpo nevet viseli. S ahogy a régmúltban is mindig újat mutatott az iránta érdeklődőknek, úgy a jelenben is divatot teremtet. Szó szerint, hiszen felkarolta a bimbózó hazai ruhatervezést és megfűszerezve némi "otthonöltöztetéssel" valami egészen egyedi stílus megalkotásába fogott. Ez a blog ajtó a trendteremtés kulisszái mögé.

2011.07.28. 11:38 BNVDivat

Szabó Kitti – A férfiak világa is lehet divatos

Sorozatunkat folytatjuk a következő fiatal divattervezőnkkel, aki nem szereti a szakadt és hanyag stílust, viszont annál inkább kedveli a nőies és elegáns divatirányzatokat. A BNV számára tervezett ruhában vajon mit domborít ki? És a divatban?

Mikor döntöttél úgy, hogy divattervező leszel, ha nagy leszel?
Már kiskoromban megfogant a fejemben az ötlet, de csak 15 évesen hoztam meg a konkrét döntést, hogy a divatpályán szeretnék érvényesülni.

Hogyan álltál neki a BNV ihletésű koncepciód kidolgozásához?
Témám a „Férfiak világa” volt, amit egy női maszkulin ruhadarabban szerettem volna megjeleníteni. Ezért összeállításomban a női finomságot és a karakteres férfiasságot ötvözöm, ami az anyaghasználatban és a formavilágban egyaránt megjelenik.

De ha jól tudom, éppen ezen a kettősségen változtatnál a divatban?
Igen, ha lehetne úgy alakítanám át a divatot, ahogy régen volt. Ahol a nők igazán nőiesek voltak, a férfiak pedig igazán férfiasak, amikor nem keveredtek össze a nemek öltözködési stílusai.

Vásárolsz vagy inkább tervezel magadnak ruhát?
Az időhiány miatt általában csak átalakítom egy picit a megvásárolt ruhát, mert nem szeretem, ha egy ruha szembe jön velem az utcán.

Bujdosó Bianka szerint:
A mai modern világban, amikor a nők igazán férfias pozíciókban is helyt állnak, nagyon fontos, hogy a praktikumot és a maszkulin jegyeket az igazán nőies eleganciával tudjuk párosítani és ezzel visszabillenteni az egyensúlyt a nőiesség irányába. Szabó Kitti tökéletesen nyúlt a Férfiak világához, hiszen tudta, hogy ez egy nagyon populáris vonal, azonban óvatosan kell bánni vele. Ha egy tervező az egyensúlyt megtalálja, az már szinte teljes siker. Pártolom Kitti vízióját és szerintem is újra előtérbe kell helyezni az eleganciát, meg kell tanulnia a nőknek az ilyen jellegű darabokat viselni és akkor az önbizalmuk is rögtön helyrebillen majd. Kitti jó úton halad a felé, hogy kiszolgálhassa az erre a stílusra fogékony egyre szélesebb közönséget.


Legközelebbi interjúnk alkalmával megismerkedhetünk egy újabb ifjú divattervező izgalmas ruhakreációjával! Olvassatok minket!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://bnvstilus.blog.hu/api/trackback/id/tr403106729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása