HTML

Likebox

BNVStílus blog

BNV. Magyarország múltja, jelene és jövője. Előbb a Városligetben, majd egy 33 hektáros területen, ami a Hungexpo nevet viseli. S ahogy a régmúltban is mindig újat mutatott az iránta érdeklődőknek, úgy a jelenben is divatot teremtet. Szó szerint, hiszen felkarolta a bimbózó hazai ruhatervezést és megfűszerezve némi "otthonöltöztetéssel" valami egészen egyedi stílus megalkotásába fogott. Ez a blog ajtó a trendteremtés kulisszái mögé.

2012.10.11. 11:28 Körtvély Adrienne

Az üveg filozófiája

A párhuzamosok nem a végtelenben találkoznak, hanem a BNV-n! Van egy pillanat, amikor megmagyarázhatatlan borzongás fut végig rajtam. Éppen elkezdem a beszélgetést Faludi Gabriellával, a FALUDI G ékszermanufaktúra tervezőjével, amikor hopp, mi is van?

Gabi ékszereit már pár napja ízlelgetem, vissza-visszanézek a kis színes standra, sőt már egy gyűrűt is sikerült beújítanom és kéretik nem újabb gyűjtőszenvedélyt a szememre vetni! Kaptam! Elkezdünk tehát beszélgetni, hogy kicsit jobban megismerjem a "Duna szelet" alkotóját, és szinte a saját életrajzomat hallom vissza, kopp…

BNV_FaludiG_Duna_szelet.jpg
Duna szelet

Hogy kislány korában is imádott rajzolni, mindenfélét készíteni, de végül is egy tanulós leánykával szemben elvárás a „normális” végzettség… Tudjuk, hogy a szülők jót akarnak és jót is tesznek, ha a tudás megszerzésére buzdítanak, de aki alkotónak született, az is lesz. Persze némi kurázsi azért szükséges hozzá…

Gabi filozófia szakos diplomával a zsebében egy üvegműhelybe ment tanulni és hosszú évekig belsőépítészeti munkákat végzett. Az üvegékszerek születése azonban már egy másik születéshez is kapcsolódik, hiszen a gyermekvárás időszaka az apró formák felé fordította a tervezőt - nem véletlen egybeesés úgy érzem. :)

BNV_FaludiG_ekszer_a_tuz_szerelmeseinek.jpg
Ékszer a tűz szerelmeseinek

BNV_FaludiG_ekszer_a_viz_szerelmeseinek.jpg
Ékszer a víz szerelmeseinek

A manufaktúra olyan női dolog, ha jobban belegondolunk. Szervesen tud illeszkedni a 21. század nem éppen egyszerű elvárásokat teremtő munkaritmusába!  Így lett a tervből műhely, és lett életmód is, amibe sok minden belefér: munka is, család is. A filozófikus üvegek megálmodója az élet teljességét tűzte ki célul, ami nem gépies, nem untat, sok szín van benne jelen és sok-sok alany - én, te ő, mi, ti, ők!

Hogyan lényegül ez az filozófia ékszerré? A személyességtől, az aprólékos részletekre fordított nem kevés időtől, a szenvedélytől, ami a szépség újabb és újabb rétegét éri el. Nagy szerencsénkre, mert így mi is választhatunk!

BNV_FaludiG_ekszertervezo_palyazat_nyertes_darabja.jpg
Ékszertervező pályázat nyertes darabja

Szólj hozzá!

Címkék: ékszer Faludi Gabriella


A bejegyzés trackback címe:

https://bnvstilus.blog.hu/api/trackback/id/tr394832600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása