HTML

Likebox

BNVStílus blog

BNV. Magyarország múltja, jelene és jövője. Előbb a Városligetben, majd egy 33 hektáros területen, ami a Hungexpo nevet viseli. S ahogy a régmúltban is mindig újat mutatott az iránta érdeklődőknek, úgy a jelenben is divatot teremtet. Szó szerint, hiszen felkarolta a bimbózó hazai ruhatervezést és megfűszerezve némi "otthonöltöztetéssel" valami egészen egyedi stílus megalkotásába fogott. Ez a blog ajtó a trendteremtés kulisszái mögé.

2012.09.15. 16:15 Körtvély Adrienne

SMINK, ami van

Az új szezon gyönyöreit kutatva ma a smink a penzum! Legalábbis elkezdjük a témát, a befejezés kis stílusszigetünkön lesz a BNV ideje alatt!

A smink megosztó téma. Mi a szebb? A természetesség? A leheletnyi finomság az arcon vagy valami igazán ütős, drámai? Álarc vagy igényesség az arcfestés? Egy biztos, amióta világ a világ a test – és az arc – díszítése, festése minden kultúrában megtalálható. Bizonyos sminkek, mint a rizsporos arc, vagy a vékony szemöldök, füstös szem és vérvörös száj hármasa igazi korjelző.

Rizsporos_smink.jpg
Rizsporos smink

30as_evek.jpg
'30-as évek

És a különböző sminkstílusok – ugyanúgy, mint bizonyos vonalvezetésű ruhadarabok – állandó körforgásban újra és újra felmerülnek a trendpalettán.

30as_evek_ujratoltve_az Illamasque_palettajan.jpg
'30-as évek újratöltve az Illamasque palettáján

Milyen a jó smink? A válasz végül is egyszerű. Ami pont nekünk való! Kor-, színtípus- és személyiségazonos. Őrült, ha Te is az vagy, és finom, ha ez fejez ki inkább. Bevallom, én sminkpárti vagyok. De csak annyira, hogy ne korlátozzon, 10 percnél több időt nem töltök vele. Ha valami alkalmi megjelenésre vágyom, irány egy profi!

Hogyan kezdjünk sminkelni? Hivatásos sminkes a megoldás, ő az alapokra és a fortélyokra is megtanít, nem kell a tévedéseinket a szó szoros értelemben magunkon hordozni. Pár dolgot viszont az első találkozás előtt érdemes megtenni. Az első az arcbőr állapotát optimálisra tuningolni! Egy jó kozmetikus és saját erőfeszítésünk kettőse meghozza a kívánt eredményt! Ami milyen is? Egyenletes, rugalmas és színes arcbőr. Ez utóbbi, mármint a bőrszín meghatározás a következő lépés! Az arcbőr alapszínének megfelelő alapozó kiválasztásával szinte garantált a siker. Ha nem, az tragikus. Túlszolizott narancsfejjel vagy túlexponált fehér arccal riogathatjuk a környezetünket.

A napi smink kialakításában rutint kell szerezni. Érdemes olyan termékeket választani, ami megfelel az életmódunknak, például 10-12 órán át kitart. Hidegben és napsütésben, úszás közben, ha éppen így szeretnénk!

Mi lenne, ha a BNV-re már kicsit felkészülve érkeznétek? Ha a napi smink már nem probléma, léphetünk az alkalmi felé! Ha kezdő vagy, próbáld saját belső karakteredet megfogalmazni pár mondatban, ez nagy segítség lesz a  sminkes szakembernek! Szóval, milyen vagy? Romantikus? Drámai? Klasszikus? És egy fotót is bevállalsz az új sminkben? Mi feltöltjük!

Addig is egy kis inspirálódás…

Bronzgyonyor_a_Chaneltol.jpg
Bronzgyönyör a Chaneltől

Szivarvany_irisz.jpg
Szivárvány írisz

Modern_gesa.jpg
Modern gésa

Szólj hozzá!

Címkék: smink


A bejegyzés trackback címe:

https://bnvstilus.blog.hu/api/trackback/id/tr14777880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása