HTML

Likebox

BNVStílus blog

BNV. Magyarország múltja, jelene és jövője. Előbb a Városligetben, majd egy 33 hektáros területen, ami a Hungexpo nevet viseli. S ahogy a régmúltban is mindig újat mutatott az iránta érdeklődőknek, úgy a jelenben is divatot teremtet. Szó szerint, hiszen felkarolta a bimbózó hazai ruhatervezést és megfűszerezve némi "otthonöltöztetéssel" valami egészen egyedi stílus megalkotásába fogott. Ez a blog ajtó a trendteremtés kulisszái mögé.

2012.08.02. 11:05 Körtvély Adrienne

Plusz élmény? Szombathely!

Az, hogy a Szombathelyi Képtár nyitott szemléletű, befogadó és különleges kulturális kulináriák helyszíne, számomra nem újdonság. Életem egyik legjobb divatbemutatójának színhelye volt 2003-ban a RÚZS kortárs magyar festmény kiállítás közege, ahol egy tervezői csoport tagjaként – NŐ 4X, ha valaki még emlékszik – a rúzs lehetséges színei ihletésében tartottunk divatbemutatót. Halvány rózsaszín, lilába lángoló narancs, vérvörös ruhák a képek közötti képzelt kifutón, és hogy a produkció még elvetemültebb legyen, egy szerb punk banda tette alánk a zenét. Ezt csak azért emlegetem fel, mert alkotóként mindig kell egy közeg, ami tovább lendít, ami megmér, ami lehetőséget ad, nyit a közönség felé.

A Szombathelyi Textiltriennálé színhelye is a képtár. A kiállítás kaleidoszkópján keresztül öt gyöngyszemet látunk, a szalag, a zászló, a tér-, a miniatűr- és a designtextilek gyöngyszemeit, káprázatos összképet így rajzolnak a színes és egyedi kortárs textiltémában. A plusz élményt fokozza, hogy a híres Lodzi Textilmúzeum művészei is itt kaptak teret, hogy a magyar közönség előtt bemutatkozzanak.

Kecseti_Gabriella.jpg
Kecseti Gabriella

Solti_Gizella.jpg
Solti Gizella

Buczkowska Anna_Lodz_Szuletes.jpg
Buczkowska Anna (Lodz)

Sak Dorota_Lodz_Bolcs es bolond szuzek.jpg
Sak Dorota (Lodz)

Szólj hozzá!

Címkék: múzeum textil Szombathelyi Textiltriennálé


A bejegyzés trackback címe:

https://bnvstilus.blog.hu/api/trackback/id/tr174688112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása