HTML

Likebox

BNVStílus blog

BNV. Magyarország múltja, jelene és jövője. Előbb a Városligetben, majd egy 33 hektáros területen, ami a Hungexpo nevet viseli. S ahogy a régmúltban is mindig újat mutatott az iránta érdeklődőknek, úgy a jelenben is divatot teremtet. Szó szerint, hiszen felkarolta a bimbózó hazai ruhatervezést és megfűszerezve némi "otthonöltöztetéssel" valami egészen egyedi stílus megalkotásába fogott. Ez a blog ajtó a trendteremtés kulisszái mögé.

2012.07.24. 13:34 Körtvély Adrienne

Object/Subject, avagy tárgyak Neked!

Nagy szerencsénk van! A BNV 2012 stílusblogja mindeddig tudja tartani magát egy elhatározáshoz, miszerint elsősorban magyar alkotókhoz, eseményekhez kapcsolódó, eredeti – azaz nem fotó adatbázisokról letöltött – tartalommal szolgál olvasóinak, azaz Nektek! Megmondom őszintén, aggódtunk picit, lesz-e elég érdekes, jól kidolgozott, magas színvonalú fotóanyagunk a témában. A szerencse mellénk szegődött, most is egy hibátlan koncepciót tudunk megmutatni.

Június vége a művészeti képzések fontos hónapja. Mert valami elkészül, útnak indul, működésbe jön. A Budapesti- és a Bécsi Divatiskola vizsgamunkáit már láthattátok, a sort a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Alkalmazott Művészeti Intézetében frissen végzett, kreatív szakmákban jövőt remélő pályakezdőinek alkotásaival folytatjuk.

Három főszak, öt szakirány. Első látásra is van közös szemlélet a végzősök munkájában. Emberközpontú, merészen kísérletező, napjaink mentális trendjeire – slow design, környezettudatosság, mobilitás – reflektáló alkotások születtek.

A kézműves szakszövő-textilművesség szakirányon Takács Gabriella kézzel szőtt, rétegelt kabátja a hagyományos kézműves szövésmódozatokat újrahasznosított anyagokkal fejeli meg, így alakul ki a többrétegű, akár 10 féle variációban felvehető, színes kabát.

Takacs Gabriella_Kezzel szott retegelt kabat1_Foto Racmolnar Milan.jpg

Takacs Gabriella_Kezzel szott retegelt kabat2_Foto Racmolnar Milan.jpg

Majoros Rella „Síkból a térbe” szövéskísérleteiben a rugalmas és rugalmatlan anyagok magától értetődően fonódnak össze, új minőséget és látványt hozva létre.

Majoros Rella_Sikból a terbe_Foto  Kantor Katalin.jpg

Egyik kedvencem Valicsek Ildikó STEP névre keresztelt, elemekből épülő mobil szőnyege! Itt is szempont az újrahasznosítás és a mobil életmódra való reagálás. Gondoljunk csak bele, mennyi költözésen leszünk túl, mire megtaláljuk az igazit! Ööö… mármint lakást! A tervező színkódok ajánlásával, a teljesen egyedi variációk kialakításával a felhasználót is bevonja az alkotás további, játékos folyamatába.

Valicsek Ildiko_Step mobil szonyeg_Foto Racmolnár Milan.jpg

A festett-nyomott textilművesség szakirányon Kiss Orsolya szintén az újrahasznosítás és alternatív anyagok témaköréhez nyúlt, nagyon biztos kézzel. Fóliákat használ, van közte csomagoló és szemetes, majd selyem és poliészter további hozzáadásával új, textilszerű minőséget hoz létre. A végső formát varrás nélkül, hőpréses eljárással, szitanyomással alakítja ki, az eredmény különböző – és nincs két egyforma! – táskákban ölt testet. Újabb ötlet táskamániásoknak gyűjteményük fejlesztésére!

Az öltözék és kiegészítő szakirányon Gajdics Péter lendületes formakísérlete a TESTOBJEKTEK címet kapta. Itt is nagyon különleges alapanyaggal találkozhatunk. Lehetne-e vagányabban megfogalmazni a habszivacsot? Ami a formai megoldásokat illeti, ez egy vérbeli „2in1” táska a ruhában, ruha a táskában.

Gajdics Peter_Testobjektek_Foto Murphy Mortician.jpg

Komjáti Beáta Zita IKONOK nevet viselő kabátruhái a konstruktív vonalvezetés és visszafogott színek alkalmazásával irányítja a figyelmet az egyedi formára. Nagy kedvencem az építészeti elemek megjelenítése egy-egy ruhán! Itt egy grafika vagy papírszerű rózsaablak ujj reflektál a társművészetre.

Komjati Zita_Ikonok.jpg

A játékosság mindig nyerő koncepció egy tervezőtől, mert bevonja, bevonzza a viselőt a forma alakítás világába. Betnáth Sonja Djiwati munkája a SZÍNEK, FORMÁK, FÉNYEK az öltözködésben. Itt is van ihlető forrás: Verner PANTONE nevű székkollekciója, igazán eredeti gondolat! Az elemek kontúr vonalai egy-egy Pantone szék "alaprajzát" követik, mozgalmas, dinamikus, élénk karaktereket eredményezve.

Betnath Sonja Djiwati_Szinek formak fenyek projekt_Foto_Galos Viktor.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola


A bejegyzés trackback címe:

https://bnvstilus.blog.hu/api/trackback/id/tr254674971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása