HTML

Likebox

BNVStílus blog

BNV. Magyarország múltja, jelene és jövője. Előbb a Városligetben, majd egy 33 hektáros területen, ami a Hungexpo nevet viseli. S ahogy a régmúltban is mindig újat mutatott az iránta érdeklődőknek, úgy a jelenben is divatot teremtet. Szó szerint, hiszen felkarolta a bimbózó hazai ruhatervezést és megfűszerezve némi "otthonöltöztetéssel" valami egészen egyedi stílus megalkotásába fogott. Ez a blog ajtó a trendteremtés kulisszái mögé.

2012.07.06. 09:58 Körtvély Adrienne

A viselet varázsa

„Kéttervező”, Bárczi Erika és Hargitay-Nagy Zsuzsa igéző munkája pár éve új márkát alapított Magyarországon. Az addig szinte érintetlen hagyományokhoz fordultak, finoman megtartva a törékeny örökséget és mindennap hordható, igényes kollekciót alkottak az IGÉZŐ név alatt.

Csoda? Nem, ahogy a tervezők alaposságát ismerem. Ruháikon a motívumkincs nem öncélú, trendi nyomat pusztán. Ismerik a motívumok, a korabeli élet- és gondolkodásmód rusztikusságát, ami önmagában még nem lenne elég, de Erika és Zsuzsa tervei a mai világban is jelentés telivé válnak. A ruhák, viseletek régen az ember helyett beszéltek, elmondtak mindent viselőjéről, családi állapotáról, koráról, hovatartozásáról. A teljességre törekvés megértése a kollekció sokrétűségében is megjelenik.

Az IGÉZŐ a női-, férfi- és gyermekviseletek kollekciója egyszerre, fantasztikus kiegészítőik vizuális egységet, harmóniát képeznek. A tágabb környezet megformázására is van válaszuk, finom takarók, párnák, terítők a kollekció másik, enteriőr vonala.

Az IGÉZŐ 2011-ben a BNV Divatsziget egyik kiállítója is volt! Pár négyzetméteren rendezkedtek be, és a piros-fekete sarokba érkező látogatóknak egy kérdése biztosan volt: Miért nincs nagyobb hírneve ennek a két tervezőnek? Az idei évben a megérdemelt, nagyobb lehetőség is elérte Őket! Döntősei voltak a Gombold újra! 2.0 pályázatnak, így a témában a legjobbak között mérettették meg az IGÉZŐ álmokat.

Mi az idén is találkozunk velük a BNV-n! Addig pedig a bőséges fotókollekcióban gyönyörködhetünk!

Az IGÉZŐ tervezői a BNV-n 2011-ben...Igezotervezok_BNV2011.jpg

...és a bemutató
Igezobemutato_BNV2011_3.jpg

Igezobemutato_BNV2011_2.jpg

Igezobemutato_BNV2011_1.jpg

És 2012-ben már a Gombold újra! 2.0 bemutatóján...
Igezo_GU2012_2.jpg

Igezo_GU2012_1.jpg

A kifinomult részletek
Igezo_reszletek.jpg

Igezo_lovak.jpg

Igezo_ihlet.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Igéző


A bejegyzés trackback címe:

https://bnvstilus.blog.hu/api/trackback/id/tr44632588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása