HTML

Likebox

BNVStílus blog

BNV. Magyarország múltja, jelene és jövője. Előbb a Városligetben, majd egy 33 hektáros területen, ami a Hungexpo nevet viseli. S ahogy a régmúltban is mindig újat mutatott az iránta érdeklődőknek, úgy a jelenben is divatot teremtet. Szó szerint, hiszen felkarolta a bimbózó hazai ruhatervezést és megfűszerezve némi "otthonöltöztetéssel" valami egészen egyedi stílus megalkotásába fogott. Ez a blog ajtó a trendteremtés kulisszái mögé.

2012.06.22. 12:39 Körtvély Adrienne

MA VAN!

Nő és üzlet? Pikáns párosítás! A múlt század első évtizedeiben kezdődött a sztori…

Gondoljunk csak bele! Coco Chanel, az alig száz éve született zseni, pályája indulásakor még nem nyithatott a saját nevére – pláne nem saját vállalkozása nevére – bankszámlát, csak kezesi ellenjegyzéssel. Mert egy nő szétszórt, szeszélyes, meggondolatlan, hogyan is intézhetne pénzügyeket? És gondoljunk bele! Azok a masszív stíluskategóriák ki sem alakultak volna, mint a „kisfekete”, a blézer, a bizsu és egy nagyszerű női életpálya (sors?) tanulságaival is kevesebb lenne a világ. Coco korában különleges, kiemelkedő kurázsi kellett nőként az álmokból valóságot teremteni!

Hogy vagyunk ezzel ma? Az biztos, hogy kell egyféle lendületesség, született temperamentum az üzleti folyamatok megfogalmazásához. De az alaptehetség kifejlesztése lényegesen könnyebb, tanulni és közeget találni egyre több nő egzisztenciális elképzelésével vág egybe.

A MaVan, a Magyar Vállalkozónők Egyesülete alapítói is ilyen nők. Kezdetben tízen voltak, ismerősök és ismeretlenek, akik szerették volna bizonyítani, hogy nem csak ötletük van! Bár igaz hogy minden az ötlettel kezdődik, de át kell lépni a Rubicont, megvalósítani és sikerre vinni! Mert ember kétféle van: aki folyton, akár egy életen át fújja, hogy van egy ötletem, a másiknak egy idő után a referenciái beszédesek!

A MaVan ez utóbbiak közege! Az Egyesület alig egy évébe már sok minden belefért. Történt, hogy az első nyilvános megjelenésük a 2011-es BNV-n volt, éppen a 800 négyzetméteres divatszigeten. Lehetne-e vonzóbb, kreatívabb és meggyőzőbb helyszínt választani ahhoz, hogy nőkhöz szóljunk? Ugye, hogy nem?

A MaVan azóta is az üzleti folyamatok és ötletek összeboronálásán dolgozik. Tréningek, előadások, felismerés. Az „ezt én is meg tudom csinálni!” élmény minden összejövetel alapérzése. Van egy ötleted? MA VAN a napja, hogy elkezd megvalósítani!

Papszt_Krisztina.jpg
Papszt Krisztina, MaVan alapító és elnökségi tag, pénzügyi tanácsadó

Szólj hozzá!

Címkék: Magyar Vállalkozónők Egyesülete


A bejegyzés trackback címe:

https://bnvstilus.blog.hu/api/trackback/id/tr154604565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása