HTML

Likebox

BNVStílus blog

BNV. Magyarország múltja, jelene és jövője. Előbb a Városligetben, majd egy 33 hektáros területen, ami a Hungexpo nevet viseli. S ahogy a régmúltban is mindig újat mutatott az iránta érdeklődőknek, úgy a jelenben is divatot teremtet. Szó szerint, hiszen felkarolta a bimbózó hazai ruhatervezést és megfűszerezve némi "otthonöltöztetéssel" valami egészen egyedi stílus megalkotásába fogott. Ez a blog ajtó a trendteremtés kulisszái mögé.

2011.09.07. 13:57 BNVDivat

Fábri Zsuzsi - Öltözködjünk a magunk örömére!

Egy újabb Divatkreátor döntős, újabb hiányzó BNV kreáció, de legalább "papíron" volt alkalmunk bepótolni. Íme, Fábri Zsuzsi!

Szia Zsuzsi, köszönjük, hogy ránk szántad az időt. Vágjunk is bele: amíg te más feladatot kaptál, a többiek húztak egy BNV-s témát. Most viszont rajtad áll: te melyikkel szimpatizáltál volna?
Mindegyik téma megmozgatja a fantáziámat, de ha most kellene valamit alkotnom, akkor talán a “Nagyvilág” témát választanám.

Miért pont azt?
Van az aktuális trendben egy olyan irány, amely a különböző etnikai csoportok, népek, szubkultúrák moítvumait vegyíti – ezt az irányzatot nagyon izgalmasnak és kiaknázhatónak tartom. Szívesen kísérleteznék egymástól térben és/vagy időben távoli stílusok párosításával, az efféle ellentétekből mindig friss és vagány dolgok jönnek ki.

Mi inspirált benne?
A témában elég sok kísérletezési lehetőség rejlik, és ha azt választanám, biztosan tudnék dolgozni egyedi mintákkal is, amit nagyon szeretek.

Ha most papír-ceruza lenne a kezedben, milyen skiccet rajzolnál? :)

Elég sokat kéne még gondolkozni a terven… Talán egyetlen tarka ruhadarab lenne, amin nagyon változatos és színes mintakavalkád van, és mellé valami modern kiegészítő; talán egymástól teljesen eltérő karakterű és stílusú, de mégis egy izgalmas összhangot képező ruhadarabokat párosítanék. Az eredmény mindenképpen valami színes, vagány, fiatalos női öltözet lenne.

Mi a véleményed a BNV egyre inkább hangsúlyosabb elkötelezettségéről a hazai divattal kapcsolatban?
Jó kezdeményezésnek tartom, nemcsak azt, hogy a divatra több hangsúlyt szeretnének fektetni a szervezők, hanem azt is, hogy fiatal pályakezdő vagy tanuló tervezőkkel vették fel a kapcsolatot a Divatkreátoron keresztül. Az embereknek ezen a pályán sem pottyan az ölébe a bemutatkozási lehetőség, így örülünk minden felkérésnek. Én nem tartom magam „divatsznobnak”, de a külföldi tapasztalataim alapján Magyarország még elég messze tart attól, hogy divatközpont lehessen, az embereket vagy nem érdekli a divat, vagy egyszerűen nem értenek hozzá. Itt a „divat” alatt nem a plázák vagy magazinok kínálatát értem, hanem azt, hogy magunk örömére, magunkra, kísérletezőn, bátran és igényesen öltözködjünk. Ezt kellene itthon erősíteni az emberek tudatában; ez a feladatunk nekünk is mint tervezőknek, és ez lenne a üzenete minden olyan dolognak, ami a divatot népszerűsíti – így a BNV kezdeményezésének is.

Mesélj, mik a távolabbi terveid?

Elég nehéz lenne még megjósolni, hol leszek évek múlva. Szeretnék még több tapasztalatot szerezni a divatiparban külföldön alkalmazottként vagy gyakornokként, de a hosszútávú jövőmet mindenképpen itthon képzelem el, itthon több a tennivaló… : )

És hogy telnek a mindennapok?
Még egy évem van hátra az egyetemen, így most a leginkább a leendő diplomakollekcióm témájának kitalálása köt le. Ha adódik, pályázatokat csinálok, egyéni megrendeléseket, de a gyakornokoskodásból is rengeteget tanulok.

Köszönjük neked is, reméljük találkozunk a BNV-n!
Igyekszem ott lenni!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://bnvstilus.blog.hu/api/trackback/id/tr743208894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása