HTML

Likebox

BNVStílus blog

BNV. Magyarország múltja, jelene és jövője. Előbb a Városligetben, majd egy 33 hektáros területen, ami a Hungexpo nevet viseli. S ahogy a régmúltban is mindig újat mutatott az iránta érdeklődőknek, úgy a jelenben is divatot teremtet. Szó szerint, hiszen felkarolta a bimbózó hazai ruhatervezést és megfűszerezve némi "otthonöltöztetéssel" valami egészen egyedi stílus megalkotásába fogott. Ez a blog ajtó a trendteremtés kulisszái mögé.

2011.08.26. 16:19 BNVDivat

Dudás Ildikó – A céltudatos nő

Ildikó szerint a modern nő egy személyben tud megfelelni az otthoni és a kinti világ elvárásainak. Talán ezért is mondhatjuk szerencsésnek, hogy a BNV tematikák közül a „Nők világá”-t húzta.

 

 

 

Azt állítod, hogy céltudatos nő az inspirációd forrása. Te is annak tartod magad?

Végülis igen. Már tinédzser koromban foglalkoztatott a divat világa, de csak 17 éves koromban szerettem teljesen bele a szakmába. Ettől fogva foglalkozom a divattervezéssel, később beiratkoztam a KREA-ra, és azóta rátaláltam arra a vonalra, amit követni szeretnék.

Tehát megvan a fejedben egy stílus, és ahhoz tartod magad, vagy szeretsz változtatni?

Nincs meghatározott stílus, amitől nem szabad eltérnem, nyitott vagyok mindenre. Viszont nagyon tetszenek az erőteljesebb körvonalú, már-már sportos darabok. A kapucnikat kifejezetten imádom.

A BNV-nek tervezett ruhánál is ezt a koncepciót használtad? 

Részben ezt is belevittem. Egy karakteres női ruhát szerettem volna létrehozni, mely a hétköznapi élethez tökéletesen illeszkedik, és a nőt anyaként, feleségként és egyénileg is dinamikussá teszi. Remélem ezt sikerült megvalósítanom. 

Egy viszonylag egyedi nézőpontú irányt képviselsz, próbálsz elszakadni a kliséktől. Gondolom, szívesen változtatnál pár dolgot a divat világában. 

Szerintem ezzel mindenki így van a szakmában. Az exkluzív, egyedi tervezésű, houte couture darabokat csak nagyon drágán tudjuk megszerezni. Ezen mindenképpen változtatnék. Első lépésben azonban elég lenne a konfekció méretezést pár mérettel bővíteni.

 

Jövő héten folytatjuk sorozatunkat, tartsatok velünk, hiszen még több érdekességgel jövünk vissza!

 

 

Bujdosó Bianka szerint:
Dudás Ildikó a nők világába vezette be a nagyközönséget. Ildikó női karaktere egyszerre egy sikeres, ívelő karrierrel rendelkező személy, szerető anya és mindeközben igazi nő. Miért tartom fontosnak ezt kiemelni? Azért mert sok tervező panaszkodik arra, hogy a nők stílusa szülés után megváltozik és nehezebb kiszolgálni az igényeiket. Ildikó világában azonban ez a három szerep stílusban is tökéletesen összefér. A tervező célja jelen esetben egy praktikus, de mégis nőies és minden szerepet kielégítő stílus megtalálása. Az elegáns, igazán nőies ruhán a magzati szimbólum ezt jelképezi a tervezett ruha esetében is.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://bnvstilus.blog.hu/api/trackback/id/tr483182285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása