HTML

Likebox

BNVStílus blog

BNV. Magyarország múltja, jelene és jövője. Előbb a Városligetben, majd egy 33 hektáros területen, ami a Hungexpo nevet viseli. S ahogy a régmúltban is mindig újat mutatott az iránta érdeklődőknek, úgy a jelenben is divatot teremtet. Szó szerint, hiszen felkarolta a bimbózó hazai ruhatervezést és megfűszerezve némi "otthonöltöztetéssel" valami egészen egyedi stílus megalkotásába fogott. Ez a blog ajtó a trendteremtés kulisszái mögé.

2011.08.03. 17:28 BNVDivat

Barta Tamás – Divat, nők, filozófia

Interjúsorozatunk most következő epizódjában Tamást faggattuk, aki ha tehetné, legszívesebben a magyar tinik tömegízlését virágoztatná fel, vagy legalábbis eltiltaná őket Lady Gagától.

Úgy tudjuk gyerekkorod óta érdekelt a divat.
Így van, már az iskola elvégzése előtt is terveztem a család és a barátok részére. Aztán vártam az áttörést…

Azért tegyük hozzá, tettél is érte. Mit tartasz a védjegyednek, mi az amit a mottódnak érzel tervezéskor?
Mindenből szeretek csipegetni, és szabadon kombinálni stílusokat. Nagyon foglalkoztat például, hogy a régi idők divatját hogy lehet beágyazni a mai irányzatokba.

Innen jön, hogy egyik kedvenc anyagod a tüll?
Kicsit talán igen, de mellette szól az is, hogy mint anyag, nagy teret hagy a fantáziának, és nagyon jól lehet vele dolgozni.

Ha már fantázia, mennyire ált közel hozzád a Hungarikum téma a BNV tematikák közül?
Szekszárdi fiúként adott volt, hogy megtanultam értékelni a jó hazai borokat, és elsőként a szóról rögtön az egri bor (mint hamisítatlan hungarikum) ugrott be. Azután már könnyű volt eljátszani a gondolattal: a bor vajon milyen nő lenne, mit viselne, milyen stílusú ruha adná vissza a legjobban az egyediségét, a zamatát…

… hasonló gondolat már filozófusokat is megihletett.
Ennek örülök! :) Hát így született ez a ruha, amely vad, életteli és tüzes, mégis ezt a nagy szenvedélyt kívülről csupán sejteti.


Bujdosó Bianka szerint:

Barta Tamás víziója, miszerint felvirágoztatná a magyar tinik ízlését, sokak által üdvözölt vágy. A közízlés megváltoztatása azonban egy nagyon hosszú és dolgos folyamat, aminek még csak az elején vagyunk. Remek azonban, hogy már elindultunk egy pozitív úton. Ahhoz, hogy ez az út minél rövidebb legyen, olyan tervezőkre van szükség, mint Tamás, aki a nemzetközi trendeket a magyar divat hagyományokkal ötvözi. És olyan eseményekre, mint a BNV, amely felkarolja és népszerűsíti a magyar divatot és a magyar divattervezőket. A magyar divathagyományokhoz már nemzetközi high-fashion divatmárkák (Dolce&Gabbana, Balenciaga stb.) is hozzányúltak, miért pont a magyarok hagynák ki ezt a ziccert?

 Hamarosan ismét újabb interjúalanyunkkal találkozhattok, maradjatok velünk! Véleményeteket bátran írjátok meg a kommentboxba, vagy olvassatok minket a facebookon a legfrissebb BNV-s hírekért!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://bnvstilus.blog.hu/api/trackback/id/tr413123249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása