HTML

Likebox

BNVStílus blog

BNV. Magyarország múltja, jelene és jövője. Előbb a Városligetben, majd egy 33 hektáros területen, ami a Hungexpo nevet viseli. S ahogy a régmúltban is mindig újat mutatott az iránta érdeklődőknek, úgy a jelenben is divatot teremtet. Szó szerint, hiszen felkarolta a bimbózó hazai ruhatervezést és megfűszerezve némi "otthonöltöztetéssel" valami egészen egyedi stílus megalkotásába fogott. Ez a blog ajtó a trendteremtés kulisszái mögé.

2011.07.21. 17:44 BNVDivat

Kocsis Anna – Sportból teremt divatot

Kocsis Anna gyermekkora óta a divat szerelmese. Alkotásait átitatja a fiatalos szenvedély és a sport szeretete. Mindig az aktuális munkája a kedvence, és úgy érzi ruháiban tovább él a tervezéskor befektetett lelkesedés és szeretet. A tizenkét ifjú divattervező közül sorozatunkban ő az első, aki nagyközönség elé tárja BNV ihlette divatkreációját.

 

Divattervezőként mi a véleményed a divatról? Mit utálsz benne? Van, amit változtatnál rajta?

A divat csak irányokat mutat. Nem szeretem, ha valaki ezeket csak vakon követi, és magára erőltet olyat is, amit egyáltalán nem érez magáénak. És hogy mit változtatnék rajta?! Az attól függ, hogy mit definiálunk divatnak. Ha pusztán ruhákban gondolkodunk, akkor nem a divatban, hanem az emberekben kell a változás.

 

Mielőtt rátérnénk az általad tervezett BNV ihletésű ruhára szeretnék egy kicsit beléd látni. Honnan és hogyan inspirálódsz?

Az inspiráció bárhonnan jöhet. Ha megvan a témám, akkor sok mindennek szeretek utánanézni, ami kapcsolódik hozzá. Lehet ez film, művészet, zene, bármi. Szeretem keverni és váltogatni a stílusokat, ez az aktuális hangulatomtól is függ.

 

Anna ruhaterve a 'Minden ami sport' kategóriában

Milyen elképzelésekkel álltál neki a munkának, amikor a BNV felkért, hogy tervezz nekik egy ruhát?

A BNV sport tematikáját húztam, ezen belül elsősorban biciklizéshez terveztem öltözéket, ugyanis Budapesten is egyre szélesebb körben terjed a kerékpáros urbánus közlekedés. A bicikli már nem pusztán csak egy sporteszköz, hanem mindennapi közlekedési eszköz. Ezért olyan öltözéket terveztem, amely kényelmes, mégis csinos megjelenést biztosít viselőjének, lezser, mégse készül kényes anyagokból. Így nemcsak, hogy bárhová könnyű lesz benne eljutni biciklivel, hanem még divatosak is leszünk.

 

Szoktál ruhákat vásárolni magadnak, vagy inkább csak a saját magad által tervezett ruhákat szereted hordani?

Szeretek ruhát varrni magamnak, és ezt sokszor meg is teszem. De vásárolni is szoktam, mert hát ha valami nagyon megtetszik, akkor azt nem lehet ott hagyni.


Bujdosó Bianka szerint:

Kevés olyan fiatal tervezővel találkozni, aki ilyen konkrétan tudja, ki is az ő célcsoportja. Anna az elegánsan sportos hölgyeket célozza meg terveivel, ami a mai urbánus világban egy igazán széles célcsoport. Nagyon fontosnak tartom megemlíteni, hogy Anna rendelkezik az egyik legfontosabb divattervezői tulajdonsággal: pontosan tudja, hogy a divat csak irányokat mutat, amin belül neki és a többi tervezőnek széles spektrumon kell mozogniuk. A siker kulcsa az, hogy megtalálja saját stílusát és ezt a célcsoporttal is meg tudja szerettetni. Anna elindult ezen az úton, úgyhogy drukkolok, hogy ez teljesen megvalósuljon.

 

Olvassatok minket legközelebb is, mert a következő poszt alkalmával egy újabb ifjú divattervező tárja elénk vadonatúj ruhakreációját, és a divatról is lerántjuk ismét a leplet!

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://bnvstilus.blog.hu/api/trackback/id/tr823086925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása